Sidor

6 maj 2015

Jag och Charlie

Jag och Charlie på lördagens utställning. Charlie blev bästa Field spaniel (han var också enda Fielden) och blev placerad som tvåa i gruppen Spaniels och Retrievers.

Han var duktig, det vi förlorade BIG-vinsten på var att han redan hade gett upp, han hade inte alls det där klippet i benen som han har när han är på gott humör. Så nu är det bara att fortsätta träna. Det är ett stort framsteg i sig att det går att visa honom i rasringen och domaren kan ta på honom utan att han slänger sig i kopplet. Men nu får vi öka lite. Det är inte bara rasringen han ska kunna hantera utan även BIG och senare BIS. Och så ska man komma ihåg att han var ensam i sin ras, det går inte att han stämplar ut efter bara första bedömningen i klassen, kommer han på en utställning med fler Fieldar så är det dessutom konkurrensen, bästa hanklass och BIR/BIM.
Så fort han kliver in i ringen ska han vilja visa upp sig och tycka det är roligt, inte bara första gången. Så nu är det bara att klura hur vi ska jobba vidare. Men det är sånt jag gillar, det är det som är kul!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar