Sidor

5 maj 2015

Inofficiellt

Lördagens utställning var kall, blåsig och regnig men ändå en väldigt trevlig utställning. Det var lugnt och inte alls många tokskällande hundar, kanske för att brukshundarna höll till i en helt annan del av området :-P

Ju oftare man åker på utställning desto mer lägger man märke till vilka som är regelbundna deltagare.Jag åker gärna på inofficiella utställningar. Jag ser det som bra tillfällen till att träna och om inte hunden biter domaren (eller någon annan) så är resultatet inget som registreras. På en inoff kan jag testa lite mer, laborera med olika belöningar, testa hur jag får hunden till att tycka det är roligt, jag har en jättebra möjlighet till att träna med de störningar som finns på en officiell utställning och hunden får en möjlighet till att utveckla en mental uthållighet som behövs om man vill slåss om cert och cacib som delas ut i slutet av utställningen.
Vissa utställningsarrangörer använder sig av auktoriserade domare, andra har domarelever och vissa tar in vem som helst som kan lite om hundar och anatomi, oftast en hunduppfödare. I och med att det inte heller är så många hundar i varje ras är det inte en rasspecialist som dömer. Därför får man också ta resultaten med en nypa salt, både de bra och de dåliga. Utställningarna är som sagt till för träning inte meritering.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar