Sidor

14 februari 2015

Debatten fortsätter


Det tog Västernorrlands Kennelklubb fem dagar innan svar kom på deras eget inlägg på Facebook. Förklaringen är att inlägget inte alls kom av avundsjuka utan att de ville skapa en debatt.

Det är pinsamt att de inte bara kan be om ursäkt för ett dåligt formulerat inlägg. "Med detta tackar vi för alla inlägg, som mycket väl överensstämde med vad vi förväntat oss samt det stora engagemang som frågan väckt." skriver de och att försöka bortförklara det med att allt var planerat och att reaktionerna var precis vad de hade förväntat sig är ännu mer pinsamt. Är det ingen i styrelsen som inser att det inte är någon av medlemmarna som ser igenom det?

Jag hörde en siffra igår, 60 000kr, skulle Birsta tjäna på den här utställningen, det då från anmälningsavgifter. Men något man då måste förstå är att det inte innebär att det är 60 tkr rakt ner i fickan.
Förutom omkostnader för hallhyra, domararvoden och utrustning m.m. så betalar företag skatt och moms, det gör inte föreningar. Inom föreningar arbetar alla ideellt medan det för företag ingår i arbetsuppgifterna och då ska det betalas lön och sociala avgifter för arbetade timmar.
Om man slår ut de timmar som personalen lägger ner på att arbeta med utställningen så är det inte mycket som de faktiskt tjänar på den.

Länk till tråden på Facebook:
https://www.facebook.com/VasternorrlandsKennelklubb

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar