Sidor

24 mars 2015

Till Anders och Fredrik!

Jag tittar mycket på hästsporten som har kommit så otroligt mycket längre än vad hundbranschen gjort. En väldigt stor skillnad är att det i hästvärlden finns förebilder som är medvetna om att de är just förebilder.

Det blev så tydligt här om dagen när två av Sveriges största hundprofiler skriver om varandra på sina egna bloggar. Har ni missar det? Det är Fredrik Steen och Anders Hallgren jag syftar på. Två otroligt inflytelserika personer som förmodligen inte inser hur mycket deras beteende påverkar hur andra beter sig i olika medier.

Jag förstår mycket väl behovet att skriva av sig, att ge sin syn på det hela, men va fan, skriv vem det handlar om, majoriteten vet det ju ändå. Är det konstruktivt så varför inte? Jag personligen upplever det mer negativt när det hänvisas till "välkända hundexperter" och "äldre man som också är så kallad hundpsykolog", det känns man är tillbaka i skolan där alla talade bakom ryggen på varandra och använde smeknamn så att bara vissa utvalda skulle förstå vem det var som man talade om.
Allt som oftast skrivs inte namn ut på den/de som diskuteras utan de nämns med en term som just ett fåtal känner igen eller så skrivs endast initialerna ut, då oftast efter att en tråd pågått en stund. Och fenomenet beror inte enbart på att det är enklare att skriva, så här var det långt innan sociala medier fanns i mobilen.

Så vart vill jag då komma med detta inlägg? Jo, Anders och Fredrik, ni är två av våra få förebilder, hur ni beter er sätter tonen för hur resten av hundsverige beter sig på bloggar, forum och på sociala medier. Man kan till och med säga att ni präglar oss. Ta gärna en minut och fundera över det för det är ni som har makten att forma framtiden!



Är du nyfiken på vad de är oense om? Följ länkarna och bilda din egen uppfattning :-)

Go'kväll med Barbro Börjesson och Fredrik Steen kan du se här.
Anders Hallgrens inlägg kan du läsa här.
Fredrik Steens inlägg kan du läsa här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar